2017. október 29., vasárnap

A 10 legbetegebb/legelvontabb videoklip | Szubjektív toplista

Ismét egy olyan poszttal készültem, amely után az olvasóim elkönyvelhetnek pszichopatának és elmebetegnek vagy csak szimplán rám hívhatják az összes Európában létező kórházat. De nyugalom, annyira nem vagyok elborult. :D Mindenesetre ez a 10 klip igen, tehát lássuk:  

10.) Tool - Prison Sex
A Tool videoklipek kínálatából válogatni lehetne, ha elvont videoklipekről van szó. A legtöbben a Sobert szokták kiemelni a legbetegebbnek, engem még is ez a darab rázott meg igazán. 


9.) UNKLE - Eye For An Eye
Ezzel a videoklippel kapcsolatban mai napig ezernyi kérdésem van, pedig nem ma láttam először. Konkrétan komplexebb, mint a Donnie Darko című film, amit még ma sem értek igazán. Mindenesetre erre mondanám, hogy művészeti elborultság.



8.) Björk - Army Of Me
Hát a csodálatos Björknek a videoklipjei közül is lehetne válogatni, bár itt inkább kiválóság, mint betegség tekintetében. Mindenesetre ettől bármikor lehetnek rémálmaid.



7.) The Exodus Song: "This Land is Mine"
Beteg és lehet, hogy betegebb az, hogy most is idétlen vigyorral nézem végig az egészet. Ennyire, de ennyire szenzációsat!


6.) Rammstein - Mein Herz Brennt
Na és akkor a Rammstein miért maradna ki. Igazából itt is választhattam volna elborultabbat, de számomra valahogy mindig is ez volt a legmegrázóbb. Egyszerűen olyan az összhatása, hogy juj. 


5.) Moby - Disco Lies
A vigyor itt is megvan, de a végére keserű könnyekké változik. Dübörgő kritika...



4.) Nine Inch Nails - Closer 
Na itt szimplán csak nyers brutalitásról van szó. És sokkal durvább nyers brutalitásról, mint bármelyik Marilyn Manson klipben.



3.) LEFTFIELD feat. AFRIKA BAMBAATAA - Afrika Shox
Azt hiszem az összes közül mindig is ez fájt a legjobban, s ennek ellenére ma is előkelő helyet talál a szívemben.



2.) Squarepusher - Come On My Selector
Ehhez... Ehhez én nem tudok hozzászólni. Csak nézzétek végig (tátott száj mechanizmus bekapcs.) 


1.) Aphex Twin - Come to Daddy
És hát igen! Ez számomra nem volt kérdés. Ha Aphex Twin és Chris Cunningham összeáll és készül egy új klip... Hát igen! Álmodjatok szépeket ma is!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése