2017. október 30., hétfő

A 10 legjobb horror videojáték | Szubjektív Gamer Toplista

Néhány szó a lista előtt. Valamiért az én ízlésem a játékok iránt igencsak elüt másokétól, épp ezért lesznek olyan címek is a posztban, melyeket kritikusok eléggé lepontoztak. Valamint még azt is leírnám, hogy a listán nem csak a kifejezetten tiszta horror játékok szerepelnek, hanem horror elemekkel rendelkező játékok is. Lássuk: 

10.) Clive Barker's Jericho
A Jericho a legtöbb kritikai portálon nem kapott túl pozitív fogadtatást, de számomra az egész játék az elejétől a végéig működik, egyben van és nagyon is szórakoztató. A rengeteg tucat fps között jó látni, hogy vannak egyedi ötletekkel rendelkező videojátékok. A hangulata pedig instant horror és természetesen vér is van bőven.

9.) Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse
Na ez a játék egy hatalmas piros pont a fejlesztői kreativitásnak. Zombis játékok. Már minden kliséjét és küllemét ismerjük a műfajnak és akkor hirtelen jön a Stubbs, amelyben az irányítható hősünk egy élőhalott, az ellenségeink pedig az emberek. 

8.) Blood
Instant klasszikus. Nekem a Blood az a retro videojáték, ami másoknak a Doom vagy a Wolfenstein. Retro fps, horror körítéssel és rengeteg popkultúrális utalással. Nyami.

7.) Alice: Madness Returns
Ez a játék mintapéldája annak, hogy hogyan kell egy több, mint 10 éves játékot felébreszteni a sírjából. Az American McGee's Alice is már egy jó játék volt, bár számomra hiányzott belőle az a hangulatvilág, ami a Madness Returnsbe bele került. Csodaországot így még sosem láttad. 

6.) Condemned: Criminal Origins
Na ez egy remek játék. Tulajdonképpen minden benne van, ami egy túlélő horror játékhoz kell. Nyomozós sztori, nyomasztó helyszínek és finoman adagolt jumpscare-ek.

5.) Silent Hill 4: The Room
Igen tudom. Miért a sorozat negyedik része került fel a listára, mikor mindenki számára egyértelmű, hogy a második a legkiválóbb? Hát az az igazság, hogy én ezzel sosem értettem egyet. Számomra sokkal kihívás teljesebb, hangulatosabb és érdekesebb játék a negyedik rész, mint a második. Tudom, hogy ezzel kevesen értenek egyet, de ízlések és pofonok. 

4.) Left 4 Dead 2
A valaha készült legjobb zombi hentelős játék. Abszurd, pörgős, hangulatos és a Co-op mód függővé teszi az embert. 

3.) Resident Evil 4
Szerintem a legjobb Resident Evil játék, bár a sorozat több darabjával nem játszottam. Azt azonban ki tudom jelenteni, hogy ennél jobb túlélő horror játék élményben még nem volt részem. Na jó, talán egyben...

2.) Painkiller
Mész és lősz videojátékok. Neves képviselői a Serious Sam és a Painkiller. A Painkiller hangulatvilága valami elképesztően remek. A horrorisztikus elemek tökéletesen simulnak egymáshoz, a játék pedig tökéletes feszültség levezető. 

1.) Penumbra Trilogy
Hát igen. Az Amnesia című játékot nagyon sokan szeretik, amit szerintem annyira játszhatatlanságig teletömték jumpscare-rel és minden mással, hogy végig se játszottam. A fejlesztőknek viszont van egy kevésbé ismert, ám annál nagyobb mesterművük a Penumbra trilógia. Nagyon sokat emlegettem ebben a posztban a hangulatvilágot, mivel talán ez az egyik legfontosabb szempont egy horror játéknál. Itt a hangulat a tetőponton dübörög. Leírhatatlan, milyen kellemesen parás ezekkel játszani, még a harmadikkal is, ami minőségében jócskán elmarad az előző kettőtől. Kötelező darabok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése