2017. október 27., péntek

Stranger Things Book Tag | Könyves kérdéssor

Ezt a taget Eva blogján a Bacchante sings the Blues nevű oldalon találtam, s gondoltam mivel itt a második évad ki is töltöm. Lássuk: 

1.) Epikus Intro: Nevezz meg egy könyvet, ami az első oldalától magával ragadott!
J. D. Salinger: Rozsban ​a fogó. A beat könyvek és road moviek úgy nagy általánosságban mindig könnyen megragadnak, nem véletlenül a kedvenc műfajaim. Ez a méltán híres kötet pedig úgy nagy általánosságban az egyik kedvenc könyvem.


2.) Dungeons & Dragons: Nevezz meg egy fantasy birodalmat, amit szívesen bebarangolnál!
Középfölde. Gondolkoztam, hogy melyik kevésbé ismert, de annál érdekesebb fantasy világot kéne választanom, de legjobban valahogy a klasszikus Tolkien világ vonz leginkább, hisz minden megvan benne, ami miatt a fantasy fantasy. Varázslatos lények és helyek, s kaland mindenhol.

3.) Csapatszellem: Nevezd meg a kedvenc könyves baráti társaságodat!
A Ka-tet a Setét Torony sorozatból. Na ők aztán tényleg nem csupán baráti társaság! Tulajdonképpen a legjobban összerakott világmentő csapat, akikről valaha olvastam. Nem hiába, King ért a karakterekhez.

4.) ABC & Karácsonyi Égősor: Nevezd meg a kedvenc, mentális betegséggel/zavarral küzdő karakteredet!
Patrick Peoples (Pat) a Napos oldalból. Nincs neki igazán nagy baja csak egy csipetnyi pszichiátria utáni ilyen-olyan. Egy szerethető és megérthető karakter, akivel olvasás közben végig azonosulni tudtam.

5.) The Upside Down: Nevezz meg egy könyvet, amitől pont az ellenkezőjét kaptad annak, amit vártál!
Alissa Nutting: Tampa. Úgy voltam vele, hogy mindent ki kell próbálni, itt az idő egy pornó könyv elolvasásához. Tehát semmi jóra nem számítottam. Ehhez képest az idei év egyik nagy kedvence lett nálam. Mélyen szívet ütő és erősen társadalom kritikus.

6.) Őrült Tudósok: Nevezd meg a legőrültebb disztópikus kormányt, ami eszedbe jut!
Tulajdonképen nem egy kormány, de egy igencsak beteg totalitárius szervezetnek mondható mozgalom a Fény gyermekei Szorokin A jég című regényéből. Csak úgy kiráz tőlük a hideg.

7.) Demogorgon: Nevezz meg egy rémisztő lényt, amit semmi áron nem engednél át a falaidon!
Blain a Setét Toronyból. Az egy dolog, hogy fizikailag lehetetlen, hogy bejöjjön az otthonomban, hisz egy beszélő vonat, de akkor sem. 

8.) Függővég: Nevezz meg egy történetet, ami után még többre vágytál!
C. S Lewis: Narnia krónikái. Ha jól emlékszem körülbelül két hét alatt olvastam el a sorozatot. Mikor végeztem az elsővel, fogtam a másodikat, harmadikat... Narnia világa annyira magával ragadó, a könyvek pedig sodró és könnyed olvasmányok.

2 megjegyzés:

  1. Na, most sikeresen meghoztad a kedvem a Setét Torony könyvekhez :) El is határoztam, hogy a januáromat erre a sorozatra szentelem majd (korábban sajnos nem fér már az ütemtervembe) :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki :D A Torony könyvekbe nehéz belerázódni de hogyha egyszer sikerült, nem lehet szabadulni tőlük.

      Törlés